1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Hur fungerar betalt direkt?

När du fakturerar från appen kan du, när du skickar fakturan, välja "Jag vill ha pengarna direkt". Du får då betalt nästkommande vardag och din kund får möjligheten att själv välja hur de vill betala för jobbet.

När din kund mottar fakturaunderlaget du skickat med valet om pengarna direkt, får de också möjligheten att själv välja hur de vill betala; kort,faktura eller delbetalning. Detta gäller när mottagaren är en privatperson. Om fakturan går till ett företag så kan de välja faktura eller kortbetalning. Att betala på faktura ger en kredittid på upp till 60 dagar och delbetalning ger räntefritt i upp till ett år.

När kunden valt betalsätt och godkänt detta med BankID görs ett fakturaköp utan regress och du får din utbetalning nästkommande vardag. För detta samt fullt övertagande av kreditrisken dras 3,9% av fakturabeloppet ink. moms. Din kund får då fakturan eller avin om delbetalning från Resurs Bank, som då tar över hela ansvaret om inbetalning av fakturan. På en faktura som gått över till Resurs kommer status "köpt" att stå i appen efter att den blivit godkänd av kund.