1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Hur fungerar Dicopay?

Från det att du registrerat dig appen och skickat din första faktura, får utbetalt, till det skede när fakturan ska bokföras. Hela flödet med vår tjänst beskriver vi här.

När du registrerat dig i appen kanske det så småningom blir dags för dig att skicka din första faktura.

Du skapar fakturan i appen och skickar den direkt till kund från app via sms. Varje skickad faktura landar sedan under fliken "fakturor" i appen. Där kan du följa fakturans status från dess att den nått din kund.

Det som händer på andra sidan är att kunden får ett sms med en hänvisning att de fått en faktura från dig. I smset får de också en länk direkt till förhandsgranskning av fakturan. De får info om hur de väljer betalsätt, skriver in sin mailadress och sedan godkänner detta med BankID.

När kund godkänt fakturaunderlaget skickas den faktiska fakturan ut till den e-post som kund skrivit in. För dig som avsändare av fakturan sker en automatisk uppdatering på status i appen när kunden godkände. Status har då gått från "skickad" till "godkänd". När du ser att fakturor är godkända vet du att kunden tagit emot dem, och då får du också en kopia till din mail.

Vad som sker efter godkännande sedan beror på om du som skickat fakturan valt "Jag vill ha pengarna direkt" eller "Jag kan vänta".

För varje faktura som skickas från appen, oavsett hur du valt att få utbetalt, kommer en fakturakopia till din mailadress. Denna kan användas i din bokföring. Dessutom så får du ca 5 dagar efter varje månadsavslut en månadsrapport för hela föregående månad till din mailadress. Dessa rapporter kommer i både PDF-format och i SIE4-format för import i befintligt bokföringsprogram och automatiskt inläsning.

Om du vill läsa vidare:

Jag vill ha pengarna direkt

Kostnadsfria Fakturor

Hur skapas en faktura.

Vad händer hos slutkund