1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Hur markerar jag en faktura som betald?

På de kostnadsfria fakturorna som skickas från Dicopay behöver du som användare själv ändra status till betald. För de fakturor som går via Resurs, uppdateras status automatiskt. En närmare beskrivning i detta avsnitt.

På de fakturor där du får betalt när din kund betalar står du som är avsändare på fakturan. Det är alltså dina företagsuppgifter som syns på fakturan med ditt bankgiro eller kontonummer för inbetalning hos kund. Detta betyder att betalning inte går via Dicopay eller landar hos Resurs. Inbetalning sker direkt till dig. Appen kan därför inte veta när en faktura blivit betald. För att en inbetald faktura ska flyttas med till bokföringen behöver du därför själv gå i i appen och markera den som betald.

Du loggar då in i appen går till fliken "fakturor" och klickar på knappen "Markera som betald". Då kommer status för denna att ändras samt kopplas ihop med kommande bokföringsrapport. Se exempel nedan:

1. Från fakturalistan välj den faktura det gäller. downloads.intercomcdn.comio1583985141d4a251b0ff968aaf78af4eeFakturalista

2. På fakturadetaljer klicka "Markera som Betald".

downloads.intercomcdn.comio1583986783f356a32ad1e2a1757a4c9b1File1571991211402

3. När du markerat som betald syns detaljer om när den betalades in. Nu kommer den med på nästa rapport som en betald.

downloads.intercomcdn.comio158399146e25436b5b3cddfde7189e548Inbetald+service+mockup