1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Hur vet Dicopay att fakturan är betald?

Som ett alternativ till faktura med direktbetalning ger vi möjlighet att skicka en vanlig faktura från appen på 10, 20 eller 30 dagars betalningsvillkor. Kunden betalar då in direkt på ditt konto, och betalningen går inte via oss.  För att dessa fakturor ska komma med i bokföringsrapporten som betald, är det viktigt att du som användare själv markerar den som betald i appen. Se nedan hur du går tillväga:

1. Klicka på fliken "Fakturor" i appen. Välj den faktura som blivit betald, men som fortfarande har status "Godkänd".

2. I vyn för fakturadetaljer har du olika val längst ner. Klicka på "Markera som betald".

3. Då ändras status till "Inbetald" och detta rapporteras in i ditt bokföringsunderlag, som vi skickar ut till dig i början av varje månad.