1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Vad händer när min kund får en faktura via sms?

I sms:et får kunden information om att du och din organisation skickat en faktura, samt länk till denna. Den faktiska fakturan mottar kunden som PDF till e-postadress som denne själv skriver in i checkouten.

Kanske undrar du som fakturerar med Dicopay hur upplevelsen är för din slutkund när denne mottar en faktura från dig? Denna köprocess går vi igenom här, och den är i princip densamma oavsett om du väljer "jag vill ha betalt direkt", eller väljer "jag kan vänta". Vi har alltså två scenarion för dig, men för slutkunden ter de sig väldigt lika.

1. När du valt "jag vill ha betalt direkt" - Via länken i sms:et får kunden en förhandsvisning av fakturan samt möjligheten att själv välja hur de vill betala; kort, faktura eller delbetalning. När kunden valt betalsätt och skrivit in e-postadress för den faktiska fakturan, godkänner kunden detta genom att signera med Mobilt BankID hos Resurs Bank. Bekräftelse i sista steget att allt är klart och faktura till e-post är på väg.

2. När du valt "jag kan vänta"- Samma scenario som ovan med undantaget att kunden inte kan välja kort eller delbetalning som betalsätt i förhandsgranskningen av fakturan. Istället är det förutbestämt att det blir en faktura på 10, 20 eller 30 dagar efter ditt val appen. När de sedan bekräftar sitt val med BankID, stannar de kvar hos Dicopay istället för att flyttas över till Resurs Bank.

Följ med i händelseförloppet här:

1. Du får en leveransbekräftelse på att fakturan är skickad.

downloads.intercomcdn.comio155919319e10adef9e328dce39aa5d9acFakturan+skickad

2. I samma stund får din kund ett sms med info om fakturan.

3. Kunden kommer till en sida med förberedelse.

4. Förhandsvisning av fakturan och val om betalsätt.

5. Signering av val med Mobil Bank ID hos Resurs. Klart!