1. Help Center
  2. Jag som skickar fakturor

Stöder ni omvänd moms?

Med Dicopay kan du skicka fakturor med omvänd moms. Här visas hur du går tillväga.

Om ditt företag jobbar som underleverantör eller underentreprenör åt ett annat bolag och inte ska rapportera någon moms på utfört arbete kan du göra det i vår app.

Om du ska fakturera enligt denna rutin ska du göra följande i appen:

• Skapa en faktura som vanligt.
  • Aktivera "Företagsfaktura"och ange organisationsnumret.
  • Aktivera "Omvänd Moms", då fyller appen på med mottagande företags momsregistreringsnumret. Kolla så detta stämmer.
  • Skriv mottagarens mobilnummer och klicka på "Skicka".

Mottagaren får då en vanlig företagsfaktura från dig med tillägget att momsregistreringsnummer för båda organisationerna finns med, samt en hänvisningstext som säger:

"Omvänd betalningsskyldighet för byggtjänster gäller"

Här nedan ser du var i fakturavyn du aktiverar omvänd moms.

Skapa faktura skicka-2-2