Vad händer ifall kunden inte betalar fakturan?

Har du valt att få betalt direkt så tar Resurs Bank över hela ansvaret om att få betalt av kunden. Du kan också skicka fakturor från appen där du själv håller koll på inbetalning.

Har du valt att få betalt direkt så går ansvaret att få betalt av kunden över till Resurs Bank. Resurs Bank tar alltså över risken att få betalt.

På de fakturor där du får betalt när kunden betalar kan du själv skicka en betalningspåminnelse från appen, om fakturan inte blir betald. Detta gäller när du skickat en vanlig faktura på 10, 20 eller 30 dagar och anger ditt bankgiro eller kontonummer som mottagare vid inbetalning. Du behöver själv hålla koll på ditt bankkonto ifall du fått betalt eller inte då dessa pengar betalas in direkt till dig. Om du behöver skicka en betalningspåminnelse gör du det direkt i appen under fliken fakturor och väljer den faktura det gäller. I fakturavyn sedan väljer du påminnelse.